Adio, Juventus! Ronaldo scrie istorie la EURO 2020 și pleaca din Serie A. Marca anunta un nou transfer spectaculos

Cristiano Ronaldo (36 de ani) scrie istorie la EURO: a ajuns la 5 reușite la această ediție și la 14 în total, fiind lider în topul marcatorilor de la Campionatul European.

CR7 strălucește la naționala Portugaliei, alături de care s-a calificat în optimile turneului final, unde o va întâlni pe Belgia. 

Cristiano Ronaldo, aproape de PSG

Presa internațională scrie tot mai mult despre o plecare a starului lusitan de la Juventus, grupare cu care mai are contract un an. Manchester United și PSG sunt cele două opțiuni, iar Marca scrie că Ronaldo este foarte aproape de vicecampioana Franței. Agentul său, Jorge Mendes, va merge în Italia pentru a negocia plecarea de la Juve, astfel că aventura lui CR7 în Serie A va lua sfârșit.

PSG este favorită să obțină semnătura lui Cristiano Ronaldo: este una dintre puținele echipe din lume care își permite să-i ofere un contract pe 2 ani, cu un salariu uriaș: 30 de milioane de euro pe sezon. Jorge Mendes va merge la Milano în zilele următoare pentru a discuta viitorul jucătorului pe care îl reprezintă. 

CR7 vrea o nouă aventură, iar Juventus este gata să-l lase să plece. Cele două argumente ale torinezilor: în această vară obțin o sumă importantă de bani în schimbul lui Ronaldo – aproximativ 30 de milioane de euro – și scapă și de salariul uriaș al jucătorului. O economie de 60 de milioane de euro pentru “Bătrâna Doamnă”.

Marca mai scrie că în afacerea transferului lui Cristiano Ronaldo la PSG ar putea fi implicat și Mauro Icardi, care ar urma să ajungă la Torino, ca monedă de schimb.

Cristiano Ronaldo a egalat recordul all time de goluri internați0nale

Iranianul Ali Daei l-a felicitat pe Cristiano Ronaldo, autorul unei duble în meciul Portugalia – Germania (2-2) de la EURO 2020, în urma căreia starul lusitan a egalat recordul mondial de goluri internaţionale (109) deţinut de fostul atacant asiatic.

“Felicitări lui Cristiano Ronaldo, care este acum la un gol distanţă de doborârea recordului internaţional masculin. Sunt onorat că această realizare remarcabilă îi aparţine lui Ronaldo, un mare campion al fotbalului şi umanist grijuliu, care inspiră şi influenţează vieţi în întreaga lume. Vamos1”, a scris Ali Daei (52 ani), pe contul său de Twtiter.

“Adevăraţii campioni rămân campioni pentru totdeauna. Sunt foarte mândru să citesc aceste cuvinte de la un mare idol ca tine. Mulţumesc, Ali Daei”, i-a răspuns portughezul.

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 36 ani, a ajuns la 109 goluri marcate în 178 de selecţii pentru naţionala lusitană, cu care a cucerit titlul european în 2016 şi trofeul Ligii Naţiunilor în 2019.

Ali Daei a reuşit să înscrie acelaşi număr de goluri în 149 de partide disputate în tricoul selecţionatei Iranului.

Portughezul, care joacă în prezent la Juventus Torino, este cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (134 goluri) şi singurul fotbalist care a cucerit titlul de golgheter în trei dintre cele mai puternice campionate ale lumii (Premier League, La Liga şi Serie A).

La nivel de club, Cristiano Ronaldo a marcat în total 674 de goluri, cele mai multe dintre ele (450) în tricoul echipei spaniole Real Madrid.

Sursa: Digisport.ro