Drame de neimaginat trăite de săracii din India, în vremea pandemiei. Rămasă fără hrană, o femeie a născut și apoi a mers pe jos 160 km

O femeie însărcinată care călătorește prin India pe jos și-a întrerupt drumul pentru a naște și apoi a continuat să meargă încă 160 de kilometri cu copilul ei nou-născut.

Femeia, a cărei identitate este necunoscută, mergea împreună cu soțul ei și cei patru copii ai lor din orașul Nashik, în Maharashtra, spre orașul Satna, din provincia alăturată Madhya Pradesh, potrivit CNN.

Familia părăsise Nashik pentru că a rămas fără locuință, iar blocajul instituit din cauza coronavirusului i-a lăsat pe cei doi părinți fără mijloace de a-și câștiga traiul, spune Kavita Kanesh, un oficial din Madhya Pradesh.

Pe parcursul călătoriei, femeia s-a oprit și a născut o fetiță. Câteva zile mai târziu, a fost oprită de Kanesh la un punct de control.

După ce a născut, s-a odihnit doar aproximativ o oră și jumătate și a pornit la drum. Familia nu avea niciun ban, nici mijloc de transport și nimeni nu le-a oferit vreun sprijin”, a spus Kanesh.

Citește și: „Misterul” India. Cum poate fi explicat numărul mic de decese din cauza coronavirusului din a doua cea mai populată țară din lume

Bebelușul s-a născut pe 5 mai, cu patru zile înainte de a ajunge la punctul de control, a spus Kanesh. Kanesh a spus că a aranjat ca femeia să fie dusă într-o unitate de carantină și să primească tratament medical.

Mii de muncitori au încercat să părăsească orașele indiene și să se întoarcă în satele lor de când au intrat în vigoare restricțiile. Din cauza suspendării transportului public, unii au fost nevoiți să meargă pe jos și sute de kilometri.

Până în prezent, India a înregistrat peste 78.000 de cazuri de coronavirus și 2.551 de decese, conform datelor Universității John Hopkins.

Sursa: Digi24.ro