Jose Mourinho, o nouă polemică! Sergio Ramos și Zlatan, ”excluși” din cel mai bun 11 pe care l-a antrenat

Jose Mourinho a ales cel mai bun 11 dintre jucătorii pe care i-a antrenat în carieră și, ca de obicei, alegerile lui au provocat controverse. 

Din formula ideală a portughezului de 57 de ani fac parte nu mai puțin de 8 jucători de la Chelsea, echipă cu care a câștigat două titluri la rând în Premier League.

Petr Cech, John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba și Eden Hazard sunt printre vedetele cu care Mourinho a dominat Anglia de la venirea sa pe Stamford Bridge în 2004.

Jose Mourinho i-a ignorat pe Sergio Ramos și Zlatan Ibrahimovic

Însă din echipa Interului, cea cu care a realizat o triplă istorică, campionat, cupă și Liga Campionilor în 2010, apare doar Javier Zanetti. Iar Wesley Sneijder și Samuel Etoo ar avea motive să se simtă nedreptățiți.

Jose Mourinho a devenit campion și în Spania cu Real Madrid, iar de acolo i-a selecționat pe Mesut Ozil, Cristiano Ronaldo și Claude Makelele.

Lipsește însă un jucător emblematic, Sergio Ramos, semn că relațiile cu liderii ”galacticilor”, Casillas și Ramos au fost încordate. Astfel că în apărare este preferat…William Gallas. 

De asemenea, Mourinho nu a ales niciun jucător din perioada petrecută pe Old Trafford, deși sub comanda sa s-a aflat nimeni altul decât…Zlatan Ibrahimovic, cel cu care colaborase și la Inter, dar și Paul Pogba.

Sursa: Digisport.ro