O legendă a lui Juventus și-a anunțat plecarea de la club: “A fost o alegere cu inima!”

Andrea Barzagli (39 de ani) și-a anunțat plecarea de la Juventus, după aproximativ jumătate de an în care a fost colaboratul lui Maurizio Sarri.

Fostul fundaș, care a evoluat timp de nouă ani și jumătate la “Bătrana Doamnă”, spune că a luat această decizie pentru a petrece mai mult timp alături de familia sa.

Despărțirea de club a fost una amiabilă, Barzagli lăsând de înțeles că nu va căuta un post nou în viitorul apropiat.

“Am decis să fac o alegere cu inima. Am simțit că trebuie să stau mai mult alături de familie, care, în toți acești ani, mi-a susținut alegerile profesionale.

Am decis să mă concentrez asupra ei, deși mai am încă o familie, cea de la Juventus, căreia îi voi fi mereu recunoscător și cu care voi fi mereu conectat”, a scris Barzagli, pe contul său de Instagram.

Andrea Barzagli, opt titluri în Serie A alături de Juventus

La scurt timp după anunțul său, clubul i-a transmis un mesaj lui Barzagli, pe rețelele de socializare.

“Mulțumim pentru tot, Barza! Vei fi mereu parte din această familie uriașă!”, a scris Juventus, pe Twitter.

Campion mondial cu Italia, în 2006, Barzagli a câștigat opt titluri consecutive în Serie A, alături de Juventus, în perioada 2011-2019. La acestea se mai adaugă patru Cupe și șase Supercupe ale Italiei.

El s-a retras din cariera de jucător anul trecut, ulterior făcând parte din stafful lui Maurizio Sarri, de la Juventus.

Înainte de sosirea la clubul din Torino, Andrea Barzagli a mai evoluat pentru cluburi precum Ascoli, Chievo, Palermo sau Wolfsburg.

Sursa: Digisport.ro