Strategia rivalei, criticată: “Atât plătești în insolvență? Suntem normali?” Ce salariu voia Hora: “La banii ăștia, nu stăm de vorbă”

Valeriu Iftime a fost foarte fericit după ce FC Botoșani s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș. Atât de fericit încât a criticat strategia adversarilor, care se află în insolvență.

Patronul moldovenilor știe care sunt salariile maxime și medii la echipele din Liga 1 și nu-i vine să creadă când a aflat ce bani primesc medieșenii.

“Haideți să vă spun ceva. Cel care a plecat de la FCSB la Gaz Metan, Hora… Gazul are bani mai mulți ca noi, la nivel de salarii. Nu ca noi, cu 3.000. Păi 9.000 plătești în insolvență? Suntem normali la cap? Cu bani publici? Și facem teoria fotbalului.

Aici e marea noastră greșeală. Sunt niște reguli europene: nu ai stabilitate financiară, nu ai ce căuta în Liga 1. Scuze, sunt alții care pot veni. Pentru că așa denaturăm toate valorile astea. Vin și plătesc 6.000-7.000?”, a spus Valeriu Iftime la Fotbal Club.

Realizatorul emisiunii Fotbal Club, Radu Naum, a anunțat că salariul maxim la Gaz Metan Mediaș este de 9.000 de euro pe lună net. În schimb, la FC Botoșani, cea mai mare remunerație este de 6.000 de euro, iar media este de 4.146 de euro.

În comparație, la Dinamo, cel mai mare salariu este de 16.000 de euro pe lună, iar media este de 6.760 de euro.

Valeriu Iftime l-a ofertat pe Ioan Hora, după plecarea acestuia de la FCSB. Ce salariu a cerut

În ianuarie 2020, Ioan Hora a plecat de la FCSB la Gaz Metan Mediaș, însă tot atunci Valeriu Iftime a încercat să îl aducă la Botoșani.

Patronul moldovenilor a rămas mască atuci când a auzit ce pretenții are atacantul.

“Eu știu de la Hora, că am vrut eu să vorbesc cu el. Înțelegeți? Când a spus că la 10.000 nu stăm de vorbă, eu ce să fac mai departe? Pleacă la Gaz Metan, echipă în insolvență… Eu nu îi critic pe Gaz Metan, ci spun că sistemul nostru are o hibă, o boală. Nu trebuie să mai fie bani publici în fotbalul din Liga 1”, a explicat Iftime.

Sursa: Digisport.ro