Tâlhar român cu poveste de film, condamnat în Marea Britanie. În România fusese eliberat, deși fusese prins cu toate dovezile în mașină

Claudiu Popa, un român în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat la închisoare de autorităţile britanice. Bărbatul, care făcea parte dintr-o grupare specializată în furturi de bijuterii și obiecte de valoare, va sta în închisoare 3 ani şi 10 luni. El a fost găsit vinovat de implicare într-o serie de jafuri comise în Tickenham, Nailsea, Dyrham, Chilton, Polden, Wedmore şi Glastonbury.

Potrivit autorităţilor britanice, Claudiu Popa a făcut parte dintr-un grup profesionist de tâlhari care a comis o serie de infracţiuni în zonele respective. Hoții spărgeau ferestrele caselor pe care le vizau şi furau obiecte de argint, bijuterii şi, în unele cazuri, medalii de război.

Veteranul Roy Bowden (86 de ani), ale cărui medalii au fost furate de Claudiu Popa, a declarat că a fost uimit de jaful căruia i-a căzut victimă: Plănuiam să le las medaliile copiilor şi nepoţilor mei. Pe unele le-am moştenit la rândul meu.

Cum a scăpat Claudiu Popa de Poliția Română

Claudiu Popa a fost prins de polițiștii din România în 3 februarie, în timpul unui control de rutină. El avea în portbagajul mașinii o parte a obiectelor furate: bijuterii, obiecte din argint, dar şi medaliile veteranului de război în vârstă de 86 de ani.

claudiu popa furt politie MB

Reţinut pentru că nu a putut justifica provenienţa obiectelor, el a fost eliberat pe cauţiune până la definitivarea anchetei, dar s-a făcut nevăzut. A fugit în Scoţia, unde a fost depistat din nou de autorităţile din insulă şi prins.

Bărbatul a recunoscut implicarea în mai multe spargeri şi a declarat că obiectele găsite asupra sa au fost furate.

Criminalitatea nu cunoaşte graniţe, iar în acest caz a fost nevoie de o colaborare la nivel înalt pentru a putea realiza actul de justiţie, a mai spus Mark Pollock, reprezentant al echipei de investigație din Marea Britanie.

„Suntem în proces de colaborare cu ofițerii din România pentru a obține fotografiile tuturor obiectelor recuperate și a le reda proprietarilor de drept, dar acesta va fi un proces complex și de lungă durată. Există și alți suspecți implicați în aceste infracțiuni – se crede că doi sunt în Elveția, unde au fost arestați pentru alte infracțiuni”, a spus Pollock.

Sursa: Digi24.ro