Ţara în care poliţia a ucis mai mulţi oameni decât coronavirusul. Motivul: nerespectarea carantinei

Forţele de securitate din Nigeria sunt acuzate că au ucis mai mulţi oameni decât însuşi coronavirusul în încercarea de a impune starea de carantină. Activiştii pentru drepturile omului din această ţară acuză de mai multă vreme brutalitatea poliţiei nigeriene şi au făcut mai multe plângeri în acest sens, scrie BBC.

Potrivit sursei citate, până acum, 18 cetăţeni nigerieni au fost ucişi de poliţie, în timp ce 12 şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului.

Nigeria, ţară cu o populaţie de aproximativ 200 milioane oameni, a raportat 407 cazuri de pacienţi pozitivi cu coronavirus.

În ultimul an, 1.476 persoane au fost ucise în incidente în care au fost implicaţi angajaţi ai serviciilor interne de securitate, mai scrie BBC, care notează că trupele nigeriene sunt cunoscute pentru brutalitatea lor.

În total, peste 100 de plângeri privind acţiunile brutale ale poliţiei au fost formulate în 24 dintre cele 36 de state ale Nigeriei, inclusiv Lagos, Ogun şi Abuja.

Starea de urgenţă a fost instituită în Nigeria pe data de 30 martie.

Pe 2 aprilie, poliţia nigeriană a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care în încuraja pe cetăţeni să raporteze abuzurile agenţilor.

În media nigeriană a circulat şi un video în care un agent de poliţie îi cerea 110$ unui şofer oprit, pentru a-l lăsa să plece.

Sursa: Digi24.ro