Viața lui Diego Maradona în 30 de imagini unice, de la copilăria sărăcăcioasă în Argentina până la apogeul unei legende

Moartea lui Diego Armando Maradona, din cauza unui stop cardiac suferit pe 25 noiembrie, a îndurerat întreaga lume. El Pibe D’Oro a încetat din viață la 60 de ani, însă geniul său va dăinui peste timp, din Argentina până în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei.

”Dumnezeu e mort!” Viața lui Diego Armando Maradona în 30 de imagini

”Dumnezeu e mort”, a titrat publicația franceză L’Equipeîn ediția de joi, 26 noiembrie. De altfel, marile ziare ale lumii au avut pe primele pagini mesaje despre Maradona, omul care a marcat fotbalul.

Unul dintre citatele celebre ale argentinianului a fost pomenit de mii de ori în ultimele ore. ”Dacă mor, vreau să mă nasc din nou și să fiu fotbalist. Și vreau să fie Diego Armando Maradona, din nou. Am fost un jucător care a oferit bucurie oamenilor, iar asta e suficient pentru mine”, spunea El Pibe D’Oro, cu 15 ani în urmă, într-o emisiune TV.

Iar pentru că uneori imaginile spun mai mult decât cuvintele, publicația El Pais a ales fotografiile celebre cu Diego. Poze care, puse cap la cap, povestesc viața omului care a fost idol în Argentina și la Napoli.

Maradona, în dialog cu… Maradona

În urmă cu 15 ani, Maradona realiza o emisiune TV, intitulată sugestiv ”La Noche del 10”. Într-una dintre ediții, și-a luat singur un interviu. A fost și reporter, și intervievat, vorbind despre momentul în care nu va mai fi.

Diego Maradona: ”A îmbătrâni cu nepoții mei ar fi o moarte pașnică.”

Diego Maradaona (reporterul): ”Dacă ar fi să-i spui câteva cuvinte lui Maradona în cimitir, ce i-ai spune?”
Diego Maradona: ”Haha, ce ai spune?! Și mă întrebi asta?”

Diego Maradaona (reporterul): ”Ai adus în discuție acest subiect. Nu eu am vorbit despre moarte, tu ai fost cel care a vorbit.”
Diego Maradaona: ”Mulțumesc că ai jucat fotbal, pentru că este sportul care mi-a dat cea mai mare bucurie, libertate, este ca și cum ai atinge cerul cu mâinile mele. ‘Mulțumesc mingii’. Da, aș pune o piatră funerară: ‘Mulțumesc mingii’”.

Sursa: Digisport.ro