WTA pregătește reluarea circuitului: ”E o șansă” + avantajul oferit Simonei Halep de pauza competițională

Circuitul profesionist de tenis este suspendat din martie, iar cel mai optimist scenariu pentru reluarea turneelor oficiale, după ultimele decizii luate de WTA și ATP, este luna august.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a vorbit, într-un interviu acordat Digi Sport, despre dificultățile prin care sportivii trec în această perioadă de pauză competițională prelungită. În ceea ce privește restartul turneelor, australianul consideră că primele meciuri oficiale s-ar putea juca în august sau septembrie. 

  • Interviul realizat de Gabriel Morariu cu antrenorul Simonei Halep poate fi urmarit joi, de la ora 21:30, pe Digi Sport 1, în cadrul emisiunii Campionii Digi Sport

Darren Cahill, dezvăluiri despre reluarea circuitului

Cred că este o șansă să se reia circuitul în august sau septembrie, toată lumea lucrează pentru asta. Trebuie să ne gândim că vorbim despre sport, iar sportul aduce bucurie oamenilor. Ceea ce facem noi acolo, pe aplicație, nu se poate numi antrenat. E mai mult o discuție între prieteni.

La voi în România nu a fost permis accesul pe teren până de curând. Simona abia a început să joace. E important să facă asta. Această perioadă este diferită pentru jucătorii de tenis. De fiecare dată știi cât va dura până la următorul turneu. Acum nu e cazul. Te poți pregăti pentru 2-3 săptămâni să ajungi în forma maximă la un numit turneu. Să spunem la Open-ul Italiei, la Roma. Acum însă nu e cazul.

În acest moment nu știm când va fi următorul turneu. Mulți jucători își caută motivația pentru a intra pe teren. Din punct de vedere mental e totul diferit și pentru noi. Nu suntem obișnuiți cu așa ceva”, a declarat Darren Cahill, pentru Digi Sport.

Latura pozitivă a pauzei competiționale

Darren Cahill recunoaște, totuși, că există și o parte pozitivă în pauza competițională forțată. Antrenorul australian susține că în această perioadă sportivii au ocazia să își îmbunătățească aspectele mai slabe din jocul lor, lucru pe care-l va face Simona Halep, împreună cu Artemon Apostu-Efremov.”Deocamdată e o perioadă dificilă în găsirea motivației. Totuși, jucătorii au o oportunitate mare să își îmbunătățească anumite puncte slabe. Cei care nu profită de această ocazie, s-ar putea să nu se mai întâlnească pe viitor cu alta. Cred că Simona și Arti vor începe încet acest proces.I-am trimis un sistem video pe care îl va instala în colțul terenului. Mă voi putea loga și îi voi urmări antrenamentele. Din păcate, deocamdată sistemul nu a ajuns la ea, însă odată ce se va întâmpla asta, voi fi cu ochii pe ea!”, a mai spus Darren Cahill, pentru Digi Sport.

Sursa: Digisport.ro